Frosta av frysen enkelt och snabbt

Frosta av frysen enkelt och snabbt

Min frys hade inte den nya fina automatiska funktionen med automatisk avfrostning så det krävdes lite egna knep för att få jobbet gjort. Här delar jag med mig av dom tipsen så att din frys också kan avfrostas med enkelhet och utan några problem som följd.

Det behöver varken vara jobbigt eller ansträngande att göra sin egen avfrostning av frysen. Det kan låta som något tidskrävande men egentligen sköter det sig själv om man bara gör det på rätt sätt.

Innan du börjar frosta av frysen

Om du har en instruktionsbok eller manual till din frys så kan det vara bra läge att kontrollera utifall frysen inte redan har en automatisk funktion för avfrostning. Är din manual eller instruktionsbok på engelska så heter det något i stil med “defrosting”.

Ta också till hänsyn av maten som du har i din frys, går det att flytta maten till ett kylskåp under en kortare tid eller finns det en annan frys att låna under tiden. Om du är så pass bra kompis med din granne så kan du låna en bit yta grannens frys.

Tänk också på att en ordentlig rengöring av frysen kan passa bra medans man ändå håller på. Oftast så tänker man inte på det när man bara har sitt fokus på att få bort all is.Så här kan du göra för att frosta av din frys snabbt och enkelt

Se till att frysen är avstängd

Att frysen är avstängd är en viktig del att starta en avfrostning. Gör gärna det genom att dra ut kontakten ur väggen om det finns möjlighet. Annars kan det hända att frysen fortfarande är igång och den drar onödigt mycket energi.

Ta ut alla frysta matvaror

Tänk på att många frysta matvaror bara tåls att frysa ner en gång och kan vara hälsofarliga om dom fryses ner i omgångar.

Dags att smälta isen

Först och främst så ska man se till att isen som kommer att smälta får någonstans att ta vägen. Det brukar finnas en avrinnings ränna där man kan placera en låda eller varför inte en ugnsplåt där vattnet kan samlas. Viktigast är att vattner inte rinner ut och förstör golvet.

För att smälta isen snabbt finns många smarta tips. Man kan koka upp vatten och hälla över i en bunke, ställ sedan bunken i den avstängda frysen och se isen smälta bort snabbt.

Ett annat tips är att använda en hårtork för att blåsa varmluft och på så vis smälta isen snabbt och effektivt. Ta gärna något köksredskap i hårdplast till hjälp för att skrapa bort hårda bitar av is som sitter fast extra hårt.

Missa inte rengöringen

Det finns en rad olika rengöringsprodukter att använda för att effektivt avlägsna smuts och fett som fastnat på lådor och väggar. Även om frysen kan verka ren och prydlig efter en avfrostning så kan skenet bidra. Ta gärna en omgång med trasa och rengöringsmedel så kommer det att kännas mycket bättre och fräshare.

Vitvaran.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Vitvaran.se 2024