Så kallt ska det vara i kyl och frys

Så kallt ska det vara i kyl och frys

Hur kallt ska det vara i kyl och frys?

När du förvarar livsmedel i kylskåpet eller frysen är det viktigt att ha rätt temperaturinställningar för att hålla maten färsk och säker att äta. Här är en guide till vilka temperaturer som kyl och frys bör vara inställda på för optimal lagring.

Kylskåpstemperatur

I kylskåpet bör temperaturen vara inställd på mellan 1-5°C. Detta är den idealiska temperaturen för att hålla maten färsk så länge som möjligt. Om temperaturen är för hög kan maten bli dålig snabbare och om temperaturen är för låg kan det frysa maten och förstöra dess konsistens och smak.

Frystemperatur

I frysen bör temperaturen vara inställd på -18°C eller lägre. Detta är den optimala temperaturen för att hålla maten frusen och säker att äta. Om temperaturen är för hög kan maten bli dålig snabbare och om temperaturen är för låg kan det påverka kvaliteten på maten.

Temperaturtabell

Här är en tabell över de rekommenderade temperaturinställningarna för kylskåpet och frysen:

Temperatur Kylskåp Frys
Optimal temperatur 1-5°C -18°C eller lägre
För hög temperatur Över 5°C -18°C eller högre
För låg temperatur Under 1°C Över -18°C

Slutsats

Att ha rätt temperaturinställningar för kyl och frys är viktigt för att hålla maten färsk och säker att äta. Kontrollera regelbundet temperaturen i ditt kylskåp och frys för att säkerställa att de är inställda på de optimala temperaturerna. Genom att hålla maten vid rätt temperaturer kan du undvika att maten blir dålig snabbare eller riskera hälsoproblem genom att äta dåligt förvarad mat.

Vitvaran.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Vitvaran.se 2024